Marras


Marraskuu alkaa olla vähitellen ohi ja siinä sivussa pahin ruuhkakuukausi sekä opintojen, että kuvausjuttujen suhteen.

   
Sunnuntain Best In Show -voittaja eli näyttelyn kaunein koira virallisessa...








Perinteisesti tähän vuodenaikaan kuuluu tietysti Jyväskylä International Dog Show eli tutummin Jyväskylä KV. Tänä vuonna tapahtuma piti välivuotta oheisohjelmista, mikä tarkoitti allekirjoittaneelle kahta kokonaista aamupäivää rotukehien parissa. Oheisohjelmien aikana itsensä saa nimittäin ankkuroida aika tiiviisti isolle kehälle. Kuvauspäivän kiireisin ja tärkein hetki on totta kai sitten ne isossa kehässä tapahtuvat ryhmäkilpailut, joiden sijoittuneista joka ikinen niin sanotusti ikuistetaan. 

...ja vähän riemukkaammassa epävirallisessa kuvissa omistajien ja kasvattajansa kanssa

Hektinen päivä ei kuitenkaan lopu "isojen kehien" loppuessa, vaan näyttelypaikalta on lähdettävä pikavauhtia tekemään eli valikoimaan, käsittelemään ja julkaisemaan kuvia. Nykymaailma pyörii sen verran kovaa vauhtia, että sekä itseään että koiranomistajia, kasvattajia, muita näyttelykäviöitä kuin koko tapahtumaakin ajatellen on iso etu, että tärkeimmät kuvat tehdään ja julkaistaan mahdollisimman pian, mieluiten jo saman vuorokauden aikana. Lisäksi kahden päivän tapahtumissa säästää aika paljon omaa aikaa ja hermojaankin, jos ei jätä aivan kaikkea tehtäväksi viimeiselle päivälle ja illalle. 

Näyttelyn kuvasatoa allekirjoittaneen osalta löytyy paitsi Jyväskylä International Dog Show:n sivuilta, myös tästä linkistä. Käykäähän vilkaisemassa


Kun JKL KV:n aiheuttamasta jokavuotisesta "kuvausähkystä" selvittiin, tulikin vihdoin ja viimein lunta ja totta kai se piti hyödyntää. Harvinaista kyllä, kameran eteen pääsivät (tai jonkun mielestä joutuivat) tällä kertaa kaikki muut paitsi vakiomallini Saga. Sitä tosin uhkasi tulla hiukan ikävä, näiden muiden kuvaaminen itsekseen ilman avustajaa on meinaan aika pirullista touhua - Sagan kanssa homma on noin tuhat kertaa helpompaa. 




























P.S. Älkää kysykö miten noin kiltistä ja suloisesta koirasta saa myös tällaisen kuvan: 

White-walker-look-a-like, Gandalf, metsänpeikko vaiko norjalaisen blackmetalbändin maskotti?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti